کـلـیـنـیـک تخصـصـی
پوسـت، پیوند مو و لیزر

جستجو
Close this search box.

کدام ریزش موها برگشت پذیر است؟

مو بافتی منحصر به فرد است؛ بافتی که تقریبا رشد و تکثیر دائمی دارد. ریزش و رشد موها چرخشی است و در نواحی مختلف بدن مدت زمان هر چرخه تفاوت دارد مثلا در ناحیه سر هر ۳ تا ۵ سال یکبار مو دچار ریزش و بعد وارد فاز استراحت میشود و دوباره رشد میکند. این مساله به آن معنی است که در ناحیه سر ۸۵ درصد موها به طور کلی در حال رشد و تکثیرند و ۱۵ درصد در حال استراحت که در دوره ۳- ۲ ماهه می‌ریزند. در حالت طبیعی، ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است اما عوامل مختلفی باعث افزایش این ریزش میشود.
عواملی که باعث ریزش مو میشوند یا برگشت پذیرند یا غیرقابل برگشت و با توجه به این مسئله، برای ریزش مو درمانهای مختلفی وجود دارد که از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است.
کدام ریزش موها برگشت پذیر است؟

بیماریهای التهابی مثل لیکن پلان، لوپوس، انواع کچلی و عفونت پیاز مو از علل ریزش دائمی مو هستند. درمان این نوع، متوقف کردن هر چه سریعتر بیماری اصلی است. بعد از سالها و خاموش شدن بیماری، امکان پیوند مو وجود دارد. در محل جوشگاه و جای جراحیها و محل رادیوتراپی ریزش موی مجدد امکان ندارد و باید کاشت انجام داد. در کم کاری تیرویید نیز ریزش مو برگشت پذیر نیست و باید خیلی سریع درمانها را شروع کرد.

مهمترین علل ریزش موی برگشت پذیر

از بین مهمترین علل ریزش موی برگشتپذیر باید به این موارد اشاره کرد:

تغییر در سیستم داخلی بدن : گاهی بروز تغییراتی در سیستم داخلی بدن باعث ریزش موی تلوژنی میشود. در نتیجه تعداد موی بیشتری وارد فاز استراحت خواهدشد. از این عوامل میتوان به رژیمهای سخت تغذی های، کم کاری تیرویید، کم خونی، بیماریهای تب دار شدید، اعمال جراحی وسیع یا زایمان اشاره کرد. در این موارد باید علل زمینه ای را اصلاح کرد.

اختلالهای هورمونی : علت برخی ریزش موها، هورمونی- ژنتیکی است. آقایانی که دچار طاسی نوع مردانه میشوند و خانمهای مبتلا به ریزش موی نوع مردانه، دچار این نوع ریزش مو هستند. در حال حاضر در آقایان درمان استاندارد ریزش موی هورمونی- ژنتیکی ماینوکسیدیل ۵ درصد و قرص فیناستراید است.

به تازگی قرص جدیدی به نام دوتاستراید جایگزین فیناستراید شده که طولانی اثرتر است. در عین حال میتوانید از ترکیبهای گیاهی حاوی رزماری هم برای متوقف کردن ریزش مو استفاده کنید. البته این درمانها کمکی است و به تنهایی اثر کمی دارند. در خانمها درمان کمی متفاوت است و باید در کنار آن مشکل هورمونی را برطرف کرد. مصرف ماینوکسیدیل ۲ یا ۵ درصد و قرص جلوگیری از بارداری یا استیمو لایکتون کمک میکند موها رویش خوبی داشته باشد.
تا زمانی که دارو مصرف کنید، ریزش موی هورمونی- ژنتیکی قطع میشود اما به محض قطع دارو، ریزش ادامه می یابد. در این نوع از ریزش مو، درمان دارویی تا حد امکان ادامه دارد و در نهایت فرد به پیوند مو نیاز خواهدداشت. در کسانی که ریزش مو شدید بوده و کف سر مشخص است، درمان دارویی دیگر جواب نمیدهد.

بیماریهای التهابی : در برخی از انواع بیماریهای التهابی که سیستم ایمنی موها را از بین می برد و شایعترین آن ریزش موی سکه ای است، ریزش مو برگشت پذیر است. ۴۰-۵۰ درصد مبتلایان به این بیماری خود به خود درمان میشوند اما در درصدی از بیماران متناسب با شدت بیماری به درمان نیاز است. در موارد خفیف تزریق داخل ضایعه و در برخی مواد تجویز کورتون و سایر داروهای موضعی توصیه میشود.

کمبودهای تغذیه ای : در کودکان مسائل ایمنی یا تغذیه ای میتواند عامل ریزش مو باشد و باید به وسیله متخصص معاینه شوند. کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی مثل ویتامینهای گروه B یا روی و زینک و آهن میتواند عامل ریزش موی کودکان باشد.

👈👈👈 آیا می دانستید که کاشت مو احسان علیخانی و بسیاری از افراد مشهور که دچار ریزش مو بوده اند، در کلینیک دکتر نیلفروش زاده انجام شده است. برای دیدن عکس قبل و بعد کاشت مو  دکتر نیلفروش زاده کلیک کنید 👉👉👉

⭕⭕ کاشت مو دکتر نیلفروش زاده ⭕⭕