قهوه منبع غنی آنتیاکسیدان نیز محسوب میشود. آنتیاکسیدانها مولکولهایی قدرتمند هستند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزادست. آسیبهایی که خاصیت اکسیدکنندگی دارند و به بیماریهای مزمن و نیز به پیری زودرس ختم میشوند.
دانههای کوچک قهوه شامل ترکیبات دیگری از جمله فیبرها، لیپید یا چربیها، اسیدهای آمینه، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، سدیم و نیز مقادیری آهن، مس و روی است. ویتامینهای گروه B، از جمله ویتامین B3،B2، B5 و B6 نیز در دانههای قهوه یافت میشود.
اما مصرف قهوه بدون اثرات جانبی نیست. این ماده به علت کافئین بالایی که دارد، روی خواب تأثیر میگذارد. زیادهروی در مصرف قهوه، عوارض قلبی-عروقی را افزایش میدهد. سیگاری بودن، اضافه وزن، کلسترول یا فشارخون، از عواملی هستند که اگر با مصرف قهوه نیز همراه باشند، حتماً به عوارض غیرقابل جبران قلبی و مغزی ختم خواهند شد.