تزریق بوتاکس خطوط کم عمق، چروک و خطوط عمیق را به طور موقت صاف می کند. برای افرادی که تزریق بوتاکس دارند، راه های سریع و زیادی برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید وجود دارد. از جمله:
1- تا حد امکان از قرارگرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید تا روند ترمیم پوست به خوبی صورت گیرد.
2- از کرم ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید. اشعه های UVA و UVB آفتاب باعث آسیب پوستی و آفتاب سوختگی می شوند. به همین خاطر باید از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظتی نور خورشید (SPF) حداقل 30 استفاده نمایید.
3- برای مبارزه با رادیکال های آزادی که سبب ایجاد چروک، خطوط و کاهش حجم صورت می شوند، از یک آنتی اکسیدان موضعی استفاده نمایید.
4- مصرف برخی دارو ها را حداقل 7 روز قبل از پروسه درمان با بوتاکس قطع کنید تا از ایجاد کبودی جلوگیری شود. این داروها شامل موارد زیر می باشد:
- آسپیرین
- ایبوبروفن (ادویل، Aleve، Motrin و…)
- گل راعی
- ویتامین E
- اسیدهای چرب اومگا 3
- زنجبیل
- ژینکو بیلوبا (Ginko biloba نام نوعی گیاه)
- جینسینگ
بعضی موارد، افرادی که بوتاکس تزریق می کنند، عوارض جانبی را تجربه می کنند، که تا بیش از یک هفته پس از درمان باقی می ماند.
عوارض بوتاکس چیست؟
⛔ سوزش: بیماران در برخی موارد در محل تزریق بوتاکس حس سوزش را تجربه می کنند. این حس عموما 10-15 دقیقه پس از درمان با بوتاکس باقی می ماند.
⛔ تورم و حساسیت به لمس: بیماران ممکن است متوجه تورم و حساسیت به لمس در محل تزریق گردند. این عوارض جانبی معمولا خود به خود پس از چند روز از درمان خوب می شوند.
⛔ قرمزی: پوست بیمار ممکن است پس از درمان بوتاکس قرمز شود اما می توان بلافاصله پس از درمان از مواد آرایشی استفاده نمود.
پس از درمان با بوتاکس استفاده مداوم از ضد آفتاب توصیه می شود. افراد باید از ضدآفتاب هایی با قدرت حفاظت بالا استفاده نمایند (UVA و UVB) که SPF 30 یا بیشتر داشته باشد. باید 20 دقیقه قبل از بیرون رفتن، ضدآفتاب بزنید و یک بار دیگر دقیقا پیش از بیرون رفتن آنرا تمدید نمایید. سپس هر دو ساعت یکبار، مجددا ضد آفتاب خود را تکرار کنید. اگر فرد در معرض نور مستقیم خورشید قرار میگیرد، باید از کلاه یا لباس برای پوشاندن محل تحت درمان استفاده نماید. تا زمانی که تورم و قرمزی از بین برود، از قرارگیری در معرض نور خورشید خودداری کنید.