در نهایت سیستم ایمنی بدن به این باکتری حمله می کند که لاشه ناشی از این مبارزه بین سلول های ایمنی و باکتری به شکل چرکی در می آید.
گاهي غدد چربي از نظر اندازه بزرگ ميشوند و فعاليت بيشتري دارند كه البته تعداد تغيير نميكند و تغيير اندازه و فعاليت نيز بر حسب ژنتيك افراد متغير است. در بعضي موارد اندازه اين غدد خيلي بزرگ ميشود و از طرفي عمق پيدا ميكنند كه به شكل كيستيك و نودولو كيستيك تبديل ميشوند.
معمولاً اين حالت در شرايط دارا بودن زمينه ژنتيك ديده ميشود و درمان مشكل تري را ميطلبد كه حتي اگر جوان اين كيست هاي پوستي را دستكاري نكند با جوشگاهاي زشت و عميقي همراه است. در صورت ابتلا به اختلالات هورموني در خانم ها به خصوص كيست تخمدان، سطح هورمونهاي آندروژن بالا مي رود و كنار تغيير در دوره عادت ماهانه و ظاهر شدن موهاي زائد مانند مردان، جوش هاي شديد پوستي ظاهر ميشود.
جوش هاي جواني از نوع خفيف تا شديد با توجه به زمينه ژنتيك روي بخش هايي از پوست كه غدد چربي فراواني وجود دارد، مانند سينه ، پشت، كتف و بازوها بروز ميكند.
البته عوامل ثانويه مانند استرس، شيوه زندگي ناسالم، بي تحركي، مصرف فست فودها و غذاهاي چرب و شيرين، بيداري شبانه و خواب روزانه اين شرايط را تشديد ميكند.